Despre Dragoș Pătraru se știe că scriu cât pot de des și întotdeauna am pentru domnia sa numai cuvinte de apreciere.
Reiau afirmația pe care am făcut-o de nenumărate ori: este cel mai bun realizator de emisiuni catalogate drept ”pamflet”.
Dacă nu chiar cel mai bun.
După cum afirma pentru TVR, ”publicul nostru știe că facem o emisiune pentru el, că punem interesul oamenilor mai presus de interesele unor instituții sau de cele ale unor corporații”.
E acid cât trebuie și mai ales, cu cine trebuie...
În fine, nu trebuie să-l mai descriu eu, căci publicul său știe foarte bine cât de mult îl apreciază pentru emisiunile realizate.
După plecarea de la Digi 24 (care între noi fie vorba a pierdut un mare ziarist și o cotă mare de audiență) a apărut la TVR 1 și TVR online pe TVR+ în data de 5 septembrie 2017, la ora 22.30.
Emisiunea realizată de el - ”Starea nației”, se știe - se difuzează de luni până joi și în reluare a doua zi, de la ora 06.00 pe TVR 1 și la ora 15.40, pe TVR 2.
Pe TVR Internațional, Dragoș Pătraru poate fi urmărit de la ora 02.00 și în reluare a doua zi, de la ora 06.00.
Audiența medie pe care a realizat-o în edițiile difuzate până acum s-a cifrat în jurul valorii de 250.000 de telespectatori la nivel național.
Remarcabil, având în vedere că TVR 1 realiza până atunci o medie de aproximativ 100.000 de telespectatori în intervalul de difuzare.
Sper doar ca prestația lui la TVR să fie ultimul său popas din carieră, după multele preumblări pe la alte televiziuni, pe care se vede treaba până acum, că le-a cam deranjat cu orientarea sa editorială...
Claudiu Costea