În zilele acestea, numărul de posturi de radio care emit prin Internet este extraordinar de mare și spre satisfacția amatorilor, varietatea genurilor satisface gusturile aproape oricărui ascultătorilor.
După cum era și firesc, a apărut în mod automat și o reacție din partea producătorilor care vizează acest segment de piață: ascultătorii de radio pe net.
Dacă până acum ceva vreme puteai asculta stream-urile doar pe calculator, laptop, tabletă și telefon mobil, iată că acum ai la dispoziție aparet de radio care se conectează prin Wi-Fi sau WLAN (unii le numesc și Wireless) și pot recepționa mii de posturi de radio - fie ele presetate, fie selectate manual de către utilizator.
Prețul unui astfel de receiver nu este mare pentru modelele care îmbină în modul cel mai sumar modalitatea de recepție cu ieșirea la amplificator.
Pe piața din Occident prețul minim al unui receptor este de 99 USD, la care se adaugă transportul și eventualele taxe vamale. Un exemplu este postat AICI, de pe eBAY. În acest caz, transportul este gratuit, dar se plătește taxă vamală (aprox. 24 USD). Prețul total ar fi situat undeva la valoarea de 510 RON.
Pe piața din România însă au intrat o serie de produse foarte convenabile ca și raport calitate/preț.
Cel mai mare distribuitor de receptoare radio pe care l-am găsit în țara noastră este ELECTRONIC-STAR.
Voi exemplifica mai jos cel mai ieftin model din gamă, urmând ca dacă accesați site-ul, să vă fie prezentate și alte produse de acest gen.
Cel mai ieftin model de la ELECTRONIC-STAR este AUNA IR 130 - accesați numele aparatului.
Prețul acestui aparat este de 429,90 RON, la care se adaugă costul transportului, respectiv 30 RON. (Urmăriți politica site-ului referitoare la costurile de transport).
După evidența site-ului, acest produs a fost vândut în peste 3.000 de exemplare, ceea ce spune foarte multe despre interesul manifestat pe piața din România.
Desigur, există și modele mai scumpe - accesați partea din dreapta-jos a ofertei și veți putea alege alte modele sugerate de ELECTRONIC-STAR.
După căutările noastre, cel mai scump produs este AUNA ELEGANCE STREAM TOWER WLAN LAN, cu un preț de 1.149 RON.
Cu siguranță numărul de aparate produse și vândute va crește vertiginos, datorită după cum spuneam, cererii din ce în ce mai mari.
Acest articol nu este unul publicitar, ci unul realizat din dorința de a oferi mai multe amănunte despre domeniu.